Українців закликають не публікувати фото полонених і зниклих безвісти: пояснення

Звичка активістів і родичів постити дані та фото зниклих безвісти і полонених українських солдатів може зашкодити переговорам про їхній обмін. Чому – пояснив депутат Ігор Зінкевич.
Як правило, пости про зниклих безвісти і полонених супроводжуються їхніми даними і фото. У тому випадку, якщо зникла людина солдат – у постах про це може бути вказана інформація. Однак мало хто знає як це може нашкодити українським громадянам.
Чому не варто публікувати фото і дані зниклих і полонених
Уся річ у тім, що окупанти в полоні можуть знати і сприймати людей як цивільних, а не військових, тому будь-яка інформація про те, що людина військова, може зашкодити її перебуванню в полоні та переговорам про обмін. Також бувають ситуації, коли людина опиняється на тимчасово окупованих територіях і намагається знайти з них висновок, а дана інформація дає ворогу орієнтир на його пошуки.
Публікація інформації про полоненого може понести пряму загрозу його життю та життю його побратимів, а саме – значимість людини для суспільства, заслуги перед країною, звання та інше. Таке ставлення до людини погіршує ставлення ворога до неї в полоні.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment